Elcykel, ett miljövänligt transportmedel

Ställa bilen hemma och istället ta elcykeln till jobbet är ett miljövänligt val som dessutom främjar hälsan.

Elcykeln kan även ta dig längre sträckor, jämfört med en traditionell cykel, innan du blir trött. Med andra ord är det här ett utmärkt transportmedel för pendlandet i vardagen. Har du därtill en större korg passar elcykeln perfekt vid mathandlingen.

Fördelar med elcykeln

Välja elcykeln framför bilen varje dag främjar miljön, i och med cyklandet minskar utsläppen av koldioxid. I sin tur minskar bullret från trafiken och samhället får en mer attraktiv ljudbild. Med andra ord gynnar inte cykling bara dig, utan alla invånarna i din stad. Du kommer även fram snabbare eftersom du slipper sitta i trafikköer. Dessutom gynnar du din hälsa varje gång du cyklar.

Förbättrad hälsa

Att röra på dig är bra för din kropp. När du cyklar förbättras konditionen, samtidigt blir din risk för hjärt- och kärlsjukdomar lägre. Cykling hjälper också till att aktivera musklerna, för en starkare kropp. När blodet cirkulerar medverkar det dessutom till att optimera din koncentration, så att du presterar bättre. Att cykla har alltså en hel del hälsofördelar.

Har du bestämt dig för att bli mer miljövänlig i vardagen? Din nya elcykel och hjälm kan du enkelt handla på nätet.