Hösten är lika med jakttider

Har du ett stort intresse för jakt så börjar det säkert pirra lite extra i kroppen så strax innan hösten. Den förknippas för många som den stora jaktsäsongen och det är många som ger sig ut i skog och mark för att jaga när det blir tillåtet för olika typer av jakt.

Se över dina vapen och jaktutrustning

Har du jakt som stort intresse så gäller det att du ser över dina vapen och de jaktkläder som du brukar använda. De kanske inte brukar användas i annat fall än under säsongen då det är jakt. Vapenvården kanske du regelbundet genomför och ser till så att dina vapen är inskjutna tills jakten börjar. Se till att du har det som krävs för en säker jaktperiod. Om du inte har testat SGS Tracking Hunter så se till att skaffa dig denna vapenrem för ditt vapen. Du bär den på ett säkrare sätt. Du kopplar den på ordinarie vapenremmen och får båda händerna fria när du strövar i skog och mark.

Träna både din jakthund och dig själv

Om du har jakthund så behöver både den och du själv träna upp konditionen innan jakten börjar. Det kanske är något som ni regelbundet gör då det inte är jakt. Men för att toppa formen på både dig och hund så kan det vara bra att köra ett par ordentliga tärningspass innan jakten börjar. Hunden börjar då känna av att det är dags för jakt och blir mer intensiv och aktiv som jakthund. Det finns som sagt alltid tid att träna din jakthund. har hunden varit med ett tag så vet den nog oftast vad som ska göras under jakten men det är aldrig fel att träna.