Jakttips

Jakt är något som många ägnar sig åt, vilket inte är så konstigt eftersom det är en sysselsättning som både innebär nytta och nöje. Framför allt får man ju vistas ute i naturen, vilket alltid är skönt. För er som är på väg ut i jaktmarkerna för att jaga älg, rådjur eller vildsvin kommer här några tips.

Det allra viktigaste innan man ger sig ut på jakt är att se till att man har alla papper i ordning. Förutom jägarexamen och vapenlicens behöver man även ett statligt jaktkort samt jakträtt, vilket kan vara bra att känna till.

Väl ute på fältet är det viktigt att vara välklädd. Utöver byxor och jacka är det också viktigt att man har bra skor eftersom man ofta går långa sträckor i terrängen. Något att dricka och litet att äta kan också vara bra att ha med sig.

När jakten börjar är det viktigt att röra sig tyst och lugnt eftersom älgarna, rådjuren och vildsvinen uppfattar minsta lilla ljud.

Något som också är viktigt när man väl sitter på passet är att ha tålamod eftersom det kan ta ett tag innan det börjar röra sig i skogen.