Skyttespel

Att vara ute i naturen och jaga är något alldeles speciellt som inte kan ersättas av ett spel, men det betyder inte att spel inte är underhållande. 

man spelar skjutspel

Skytte i spel kan dessutom komma i betydligt större variation än vad jakt normalt sett består av. Det kan självklart vara i form av en jaktsimulator men det finns även enormt många spel som utspelar sig i pressade situationer så som i krig eller någon form av  brottslighet. Detta gör det möjligt att uppleva något man aldrig skulle kunna upplevt annars, som man inte skulle velat uppleva på något annat sätt.

FPS

FPS står för First Person Shooter och är en typ av spel där man kan gå runt och skjuta ur ett förstapersonsperspektiv. Oftast så skjuter man antingen från höften eller genom att sikta in och på det sättet titta igenom siktet. Speltypen varierar enormt och även om den vanligaste typen kretsar runt krig eller liknande så finns det även FPS-spel där man jagar, löser pussel eller på något annat sätt påverkar världen.

Tivolispel

Olika typer av skytteutmaningar har länge varit en klassiker bland tivolistånden. Ibland så handlar det om vanligt luftgevärsskytte och ibland lite mer avancerade vattenpistoler. Målet är dock nästan alltid att skjuta sönder, fylla upp eller fälla ett eller flera objekt. Vinsten om man lyckas tillräckligt bra kan vara allt från en nyckelring till ett stort gosedjur.